BinnensteBuiten

Schoonebekerschaap Orvelte

Wo 23 jan 18:00

KRO-NCRV • 13 min

Léon richt zich op de verkoop van natuurvlees. Het goede leven van de dieren proef je terug in het vlees. Alain maakt natuurlijk een lekker gerecht met het schapenvlees.

In het rustieke Drentse plaatsje Orvelte gaat culinair expert Alain Caron op pad met slager en chef-kok Léon Stam. Léon wil een alternatief bieden voor de bio-industrie en richt zich op de verkoop van natuurvlees; dat komt van dieren die leven in natuurgebieden en daar hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Het goede leven van de dieren proef je terug in het vlees, volgens slager Léon. Hij denkt dat Nederland veel vaker het impopulaire schapenvlees zou eten, als ze vlees van het natuurlijk gehouden Schoonebeker schaap zouden proberen. Alain is hier natuurlijk wel voor te porren.

BinnensteBuiten groeps portretet 3255 BinnensteBuiten >