Jill

Snow Globe Cookie

Vr 20 dec 16:00

AVROTROS • 5 min

Bij Kerst hoort natuurlijk iets lekkers🎅🏼! Deze Snow Globe Cookie🍪 past hier perfect bij en het is nog heerlijk ook❄️! Jill maakt samen met Jasper van Streetlab deze koekjes.

Bij Kerst hoort natuurlijk iets lekkers🎅🏼! Deze Snow Globe Cookie🍪 past hier perfect bij en het is nog heerlijk ook❄️! Jill maakt samen met Jasper van Streetlab deze koekjes. Wat heb je nodig: - Koekjesdeeg (zie recept hieronder) - Isomalt - Royal icing (zie recept hieronder) - Sprinkles - Spuitzak (eventueel met spuitmondje) - Voedingskleurstof in 3 kleuren Stap 1: Verwarm de oven op 180 graden. Maak een malletje voor de vorm van het sneeuwhuisje. Of print deze uit van de site. Knip de binnenkant eruit. Stap 2: Rol het koekjesdeeg en snijd deze vervolgens in de vorm van de mal. Voor 1 sneeuwhuisje heb je 2 koekjes nodig. Stap 3: Bak de koekjes af in circa 10 minuten, zodra de randjes bruin worden zijn de koekjes gaar. Stap 4: Smelt de isomalt suiker. Stap 5: Leg de koekjes op zijn kop op aluminiumfolie en giet daar de suiker in. Herhaal dit bij alle koekjes. Stap 6: Als de suiker is uitgehard. Maak een hakje van royal icing op het ruitje van het achterste koekje en laat dit drogen. Stap 7: Strooi wat suikerparels op de suiker van het achterste koekjes. Stap 8: Smeer wat royal icing op de randen en plak het andere koekje ertegenaan. Stap 9: Versier de buitenkant van het voorste koekje met de royal icing. Koekjesdeeg, wat heb je nodig: - 200 gram witte basterdsuiker - Zakje vanillesuiker - 200 gram koude boter - 1 ei - 400 gram bloem Stappen: Stap 1: Mix de boter met de suiker. Stap 2: Voeg het ei toe. Stap 3: Voeg nu de bloem toe en mix met deeghaken. Als het gemend is even kneden. Verpak het deeg in folie en laat minimaal 1 uur in de koelkast. Royal icing, wat heb je nodig: - Eiwit van 2 eieren - 300 gram poedersuiker - Voedingskleurstof Stappen: Stap 1: Voeg het eiwit en de poedersuiker samen en mix tot dat je de juiste dikte hebt. Laat een druppel royal icing in de kom vallen en kijk wanneer deze onzichtbaar wordt. Voor de koekjes wil je dat de icing mooi uitloopt maar ook weer niet te dun is en van het koekje glijdt. Wil je het dikker? Nog even blijven mixen. Wil je het dunner? Voeg een beetje water toe. Neem nu verschillende bakjes en verdeel de Royal icing zodat je ze verschillende kleuren kunt geven.

jillfotocreditspaulschirnhofer Jill >