SPLINTER, in de politiek

Media

29 mrt 2019 21:20

AVROTROS • 31 min

Ze worden wel eens de derde macht genoemd: de media. In aflevering drie onderzoekt Splinter hoe belangrijk de (sociale) media nou echt zijn in de politiek.

Ze worden wel eens de derde macht genoemd: de media. In aflevering drie onderzoekt Splinter hoe belangrijk de (sociale) media nou echt zijn in de politiek. Hij spreekt hierover met bekende mediatrainer Bas Mouton. Hebben politici hem echt nodig? Met Binnenhof-watchers bespreekt Splinter wat bijvoorbeeld een poedelnaakte Instagram-foto voor het imago van Thierry Baudet heeft gedaan. Was het een onschuldig vakantiekiekje? Of een strategische meesterzet? En Rob Jetten vertelt al joggend door het park over zijn eerste moeizame mediaoptreden en de gevolgen daarvan.

n zes afleveringen gidst de 22-jarige Splinter de kijker door de Haagsche jungle. Van het Torentje tot de geheime gangen van het Binnenhof; Splinter opent deuren die normaal gesloten blijven. Hij bezoekt de politici ook juist op momenten dat ze echt zich SPLINTER, in de politiek >