Spuiten en Slikken op Reis

Roemenië - Nepal

4 aug 2013 22:13

BNN • 45 min

Nicolette is in Roemenië. In de hoofdstad Boekarest proberen jongeren hun ellende te vergeten door verfdampen te snuiven. Geraldine is in Nepal, waar homoseksualiteit pas sinds zes jaar legaal is.

Roemenië: Nicolette is in Roemenië, één van de armste landen van Europa. In de hoofdstad Boekarest wonen duizenden jongeren op straat en in het ondergrondse buizenstelsel. Ze proberen hun ellende te vergeten door verfdampen te snuiven. Nicolette gaat op zoek naar deze verslaafde kinderen en kijkt naar de mogelijkheden om ze uit deze situatie te halen. Nepal: Geraldine is in Nepal, waar homoseksualiteit pas sinds zes jaar legaal is. Maar de strijd om acceptatie is zeker nog niet gestreden en Geraldine gaat kijken hoe Nepal uit de kast aan het komen is. Ze gaat naar een park waar homo's elkaar in het geheim ontmoeten en is aanwezig bij een ceremoniële hindoebruiloft van twee lesbiennes. In Nepal behoren transgenders officieel tot de derde sekse, en Geraldine ontmoet één van de voorvechters van hun rechten.

In Spuiten en Slikken op Reis laten BNN-presentatoren in acht afleveringen zien hoe het leven er in de rest van de wereld uitziet als het gaat om drank, drugs, seks en feest. Dit seizoen is er ook aandacht voor oorlog, verslaving, onderdrukking en de dood. Spuiten en Slikken op Reis >