Spuiten en Slikken op Reis

Spuiten en slikken op reis

9 jun 2013 22:15

BNN • 45 min

-Filemon reist af naar het land waar 's werelds mooiste vrouwen wonen. Althans, als we de miss-verkiezingen moeten geloven: Venezuela. -Nicolette is in Kenia, de grootste leverancier van qat.

-Filemon reist af naar het land waar 's werelds mooiste vrouwen wonen. Althans, als we de miss-verkiezingen moeten geloven. Venezuela haalt al jaren alle grote prijzen binnen. En inmiddels is er een hele industrie rondom de verkiezingen ontstaan. Jonge meisjes worden al vroeg klaargestoomd voor verkiezingen. Filemon spreekt met de missen en de missen-in-spé en probeert uit te zoeken waarom schoonheid zo belangrijk is in Venezuela. -Nicolette is in Kenia, de grootste leverancier van het oppeppende middel qat. In tegenstelling tot Nederland is het daar wel legaal en is gebruik van de drug de normaalste zaak van de wereld. Nicolette spreekt met gebruikers en leveranciers. Het is voor de werking van qat belangrijk dat het binnen 72 uur na het plukken wordt gebruikt. De gevaren van deze deadline merkt Nicolette tijdens een dodemansrit met een qatleverancier.

In Spuiten en Slikken op Reis laten BNN-presentatoren in acht afleveringen zien hoe het leven er in de rest van de wereld uitziet als het gaat om drank, drugs, seks en feest. Dit seizoen is er ook aandacht voor oorlog, verslaving, onderdrukking en de dood. Spuiten en Slikken op Reis >