Spuiten en Slikken op Reis

Oeganda & Brazilië

21 jul 2013 22:20

BNN • 50 min

Oeganda: Tim is in Oeganda bij 'n traditionele besnijdingsceremonie. Brazilië: Rio de Janeiro, onder druk van sportevenementen probeert de stad af te komen van haar drugsproblemen. Filemon gaat kijken.

Oeganda: Tim is in Oeganda bij een traditionele besnijdingsceremonie. Hij volgt twee jonge jongens in de aanloop naar hun grote dag. En dat is de dag dat ze publiekelijk hun voorhuid verliezen, maar daar hun mannelijkheid voor terug krijgen. Tim onderzoekt hoe diep deze traditie in de cultuur zit geworteld, en ontmoet een man die midden op straat, onder dwang is besneden. Natuurlijk is Tim ook aanwezig als de jongens hun ultieme mannelijkheidstest ondergaan. Brazilië: Rio de Janeiro is de komende jaren gastheer van verschillende grote sportevenementen zoals het WK Voetbal en de Olympische Spelen. Onder druk van die evenementen probeert de stad af te komen van haar drugsproblemen. Filemon gaat kijken hoe dit wordt aangepakt. Hij gaat mee met een grootschalige politie-operatie, waarbij een door gewelddadige drugsdealers geregeerde favela wordt schoongeveegd. Ook bezoekt hij de zogenaamde cracklands, een toevluchtsoord voor de vele crackverslaafden in Rio.

In Spuiten en Slikken op Reis laten BNN-presentatoren in acht afleveringen zien hoe het leven er in de rest van de wereld uitziet als het gaat om drank, drugs, seks en feest. Dit seizoen is er ook aandacht voor oorlog, verslaving, onderdrukking en de dood. Spuiten en Slikken op Reis >