Spuiten en Slikken op Reis

VS & Tsjechië

28 aug 2015 21:47

BNN • 40 min

Filemon bezoekt een exorcist in Amerika. Linda Hakeboom is in Tsjechië, een land dat wordt overspoeld door sekstoeristen.

Filemon reist naar Amerika, waar vijftig procent van de bevolking nog in de duivel gelooft. En dat niet alleen, veel mensen geloven ook dat je satan en zijn demonen uit kan drijven met exorcisme. Aan de Amerikaanse westkust is Bob Larson de man die je moet hebben als je wordt bezeten door zogenaamde 'evil spirits.' Linda Hakeboom is in Tsjechië. Een land dat sinds de val van het communisme overspoeld wordt door sekstoeristen. En dat is niet zo gek, alleen al in Praag zijn er honderden verkapte bordelen waar mannen terecht kunnen voor goedkope, anonieme seks. Tot op de dag van vandaag ontbreekt het in het land aan regelgeving op het gebied van prostitutie. Linda ziet met eigen ogen welke gevolgen dit voor vrouwelijke sekswerkers heeft.

In Spuiten en Slikken op Reis laten BNN-presentatoren in acht afleveringen zien hoe het leven er in de rest van de wereld uitziet als het gaat om drank, drugs, seks en feest. Dit seizoen is er ook aandacht voor oorlog, verslaving, onderdrukking en de dood. Spuiten en Slikken op Reis >