The Great Australian Bake Off

Afl. 2 - Koek

Di 21 mei 17:00

MAX • 60 min

De bakkers storten zich op gevulde koekjes, krijgen een lastige technische opdracht voorgeschoteld met Italiaanse cannoli en maken een spektakelstuk dat een verhaal vertelt.

Deze aflevering storten de bakkers zich op het bakken van gevulde koekjes, krijgen ze een lastige technische opdracht voorgeschoteld, namelijk Italiaanse cannoli en maken ze een spektakelstuk dat elke bakker, maar ook elke bouwvakker, waardig is. Voor de signatuuropdracht moeten de bakkers twaalf identieke, gevulde koekjes bakken. Mariana bakt haar favoriete koekje: citroenshortbread gevuld met citroenbotercrème en versierd met stipjes van glazuur gemaakt van eiwit, poedersuiker en citroensap. Maar het is nogal koud in de Bake Off schuur en Mariana's glazuur stolt al voor ze het op de koekjes kan spuiten. Ben bakt ondertussen een perzik-bourbon-sandwichkoekje gevuld met marshmallow en verse perzik-bourbonjam, gedoopt in chocoladeganache. Maar de temperatuur in de schuur verknalt zijn ganache en Ben is bang dat zijn koekjes er niet zo goed uitzien als anders. Voedselhistoricus James pept zijn klassieke sinaasappelcrèmekoekjes op met kardemom en een vulling van sinaasappelrasp en zure room. De technische opdracht komt van jurylid Matt; cannoli, een Italiaans dessert. De bakkers moeten in twee uur tijd twaalf stuks maken van Matts cannoli gevuld met pistache-crémeux. In het zeer ingewikkelde recept ontbreekt één element, dus alle bakkers moeten erg op hun hoede zijn. Voor het spektakelstuk moeten de bakkers een kunstige koekscène maken die een verhaal vertelt. Nathan bakt een 3D-theekopje van cranberry-peperkoek en Meg bakt een Moulin Rouge-windmolen, terwijl Brendan met macarons zijn eigen gezicht vereeuwigt op peperkoek.

The Great Australian Bake Off The Great Australian Bake Off >