The Great Australian Bake Off

Afl. 4 - Chocolade

Do 24 mei 14:05

MAX • 50 min

Voor de signatuuropdracht maken de thuisbakkers chocolade-slices, de technische opdracht is een chocolade-dacquoise en voor het spektakelstuk moeten de bakkers 36 minitaartjes van chocolade bakken.

Presentatrices Claire en Mel onthullen de signatuuropdracht. Er moeten twaalf identieke chocolade-slices gemaakt worden. Elke slice bestaat uit minimaal drie lagen, waarvan er één gebakken is. Matt is 's werelds 'grootste' chocoladeliefhebber en hoopt dat de bakkers met veel verschillende texturen komen. De bakkers krijgen het zwaar, want het is ontzettend warm buiten. Fiona maakt een s'more met een basis van chocoladekoek, met in het midden gezouten karamel en geroosterde marshmallow en bovenop een laag vloeibare chocola. Ze krijgt forse concurrentie van Monica, die ook besluit een s'more te maken. Antonio gebruikt kokoskoek als basis, met in het midden passievrucht en karamel en bovenop een laag glazuur van witte chocolade en sesam. Daarna volgt een lastige technische opdracht van Matt: de bakkers maken een Franse chocolade-dacquoise. Die bestaat uit laagjes mousse of slagroom in een jasje van knapperige meringue. Ze krijgen er twee uur de tijd voor. Voor het spektakelstuk maken de bakkers 36 identieke minitaartjes met melk-, pure- en witte chocola. Daar hebben ze slechts vier uur de tijd voor. Maggie hoopt op een verborgen element dat het resultaat iets bijzonders geeft.

The Great Australian Bake Off The Great Australian Bake Off >