BinnensteBuiten

Tiramisu

Di 11 feb 17:00

KRO-NCRV • 4 min

Culinair schrijver Nadia Zerouali is in Rotterdam. Daar ontmoet ze sociaal en duurzaam ondernemer Perry van Gils. Perry is duurzaam koffieondernemer.

Culinair schrijver Nadia Zerouali is in Rotterdam. Daar ontmoet ze sociaal en duurzaam ondernemer Perry van Gils. Perry is duurzaam koffieondernemer. Volgens hem moet de koffiebranche ingrijpend veranderen. 'De prijs die de koffieboeren krijgen van grote coöperaties is veel te laag, veelal onder kostprijs. Ik neem mijn koffiebonen direct af van de koffieboer, zonder coöperatie ertussen. Daarom kan ik hem een goede prijs betalen.' Het sociaal ondernemen houdt voor Perry niet op bij het importeren van de bonen. Ook faciliteert Perry een barista-opleiding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 'Het draait niet om geld, het draait om een eerlijkere, socialere maatschappij.' Nadia maakt samen met Perry een heerlijke en eerlijke variant op de klassieke tiramisu.

BinnensteBuiten groeps portretet 3255 BinnensteBuiten >