Tussen Wet en Geweten - Over het kerkasiel in Den Haag

Tussen Wet en Geweten - Over het kerkasiel in Den Haag

Wo 26 dec 23:25

EO • 26 min

Een onbetekenend kerkje uit Den Haag is al enkele weken wereldnieuws. Sinds vrijdag 26 oktober, 13:30 uur, is er een doorlopende kerkdienst aan de gang in buurt-en-kerkhuis Bethel.

Een onbetekenend kerkje uit Den Haag is al enkele weken wereldnieuws. Sinds vrijdag 26 oktober, 13:30 uur, is er een doorlopende kerkdienst aan de gang in buurt-en-kerkhuis Bethel. Hiermee wordt kerkasiel verleend aan de familie Tamrazyan, die al negen jaar in Nederland woont en met uitzetting wordt bedreigd. Al meer dan vijfhonderd predikanten uit het gehele land hebben vieringen geleid tijdens deze doorlopende kerkdienst. Iedere predikant doet dit vanuit zijn of haar persoonlijke motivatie. Toch staan niet alle predikanten uit de Protestantse Kerk positief tegenover het kerkasiel. Gaat de kerk op deze manier niet te sterk in tegen de wet en de overheid?

Een onbetekenend kerkje uit Den Haag is al enkele weken wereldnieuws. Sinds vrijdag 26 oktober, 13:30 uur, is er een doorlopende kerkdienst aan de gang in buurt-en-kerkhuis Bethel. Tussen Wet en Geweten - Over het kerkasiel in Den Haag >