Uitgewoond

De knoop is doorgehakt

Zo 14 apr 19:05

VPRO • 18 min

De bewoners van verzorgingstehuis 'De Drie Hoven' hebben te horen gekregen dat het huis definitief gaat sluiten. Nadat ze maanden in spanning hebben gezeten zullen ze nu moeten gaan verhuizen.

De bewoners van verzorgingstehuis 'De Drie Hoven' hebben te horen gekregen dat het huis definitief gaat sluiten. Nadat ze maanden in spanning hebben gezeten, zullen ze nu moeten gaan verhuizen. Hetty (91) heeft gevochten tegen de sluiting, maar moet zich er nu bij neerleggen. Corrie woont al 31 jaar in De Drie Hoven en begrijpt niet waarom zij eruit moet. De dochters van Grada (103) en Mien (98) spreken hun grote zorgen uit over hun moeders, omdat zij te oud en te kwetsbaar zijn voor een verhuizing. De 100-jarige Anton wil niet langer meer leven, laat staan verhuizen.

Wat betekent het om aan het einde van je leven uit je vertrouwde omgeving te worden gehaald? Bijna een jaar lang filmde regisseur Marijke Schonewille met haar mobiele telefoon het wel en wee van de hoogbejaarde bewoners van verzorgingshuis 'De Drie Hoven Uitgewoond >