Wanda de Kanter over El Bulli

Do 22 aug 09:19

VPRO • 6 min

Het Catalaanse restaurant El Bulli van chef Ferran Adrià werd beschouwd als het beste ter wereld en stond erom bekend dat het slechts zes maanden per jaar open was; de andere helft van het jaar werkten ze aan nieuwe culinaire concepten. In de documentaire El Bulli: Cooking in Progress krijgen we een kijkje achter de schermen van het ‘moleculair koken’. Wanda de Kanter laat een fragment zien waarin Adrià’s rechterhand Oriol Castro een gerecht op basis van paddestoel en vinaigrette met ijs laat proeven aan Adrià. De chef proeft met een stalen gezicht terwijl Castro afwachtend toekijkt en zijn mening probeert te lezen. De film geeft een mooi beeld van de samenwerking en hiërarchie in de brigade van deze experimentele keuken. Wanda de Kanter kan ook enorm genieten van lekker en soms luxe eten, maar is zelf geen ster in de keuken.

Het Catalaanse restaurant El Bulli van chef Ferran Adrià werd beschouwd als het beste ter wereld en stond erom bekend dat het slechts zes maanden per jaar open was; de andere helft van het jaar werkten ze aan nieuwe culinaire concepten. In de documentaire El Bulli: Cooking in Progress krijgen we een kijkje achter de schermen van het ‘moleculair koken’. Wanda de Kanter laat een fragment zien waarin Adrià’s rechterhand Oriol Castro een gerecht op basis van paddestoel en vinaigrette met ijs laat proeven aan Adrià. De chef proeft met een stalen gezicht terwijl Castro afwachtend toekijkt en zijn mening probeert te lezen. De film geeft een mooi beeld van de samenwerking en hiërarchie in de brigade van deze experimentele keuken. Wanda de Kanter kan ook enorm genieten van lekker en soms luxe eten, maar is zelf geen ster in de keuken.